Göteborgs relationsbyrå AB Dan 0707-348494

Människor emellan

– en blogg om hållbara relationer

Om konsten att härbärgera

 

Filmdebut och första pris.

En dag för inte så länge sedan kom en vän, Tony, på besök.  Han är fotograf och var uppspelt för en kortsfilmtävling han tillsammans med Grete Hillersøy ville delta i, och han hade en idé.
”Du jobbar ju som terapeut, är inte det jävligt jobbigt? Tony är, förutom en fantastisk fotograf, en väldigt trevlig och rättfram kille. ”Jag tänkte man skulle göra en film om det, vad tycker du?”
Vi satt utomhus hemma hos mig med varsin kopp kaffe och började prata. Hur är det att vara terapeut och om jag kom snabbt in på vikten av att härbergera. Jag berättade med ord och han försökte se det i bilder. Flera samtal. Hur ser härbärgera ut? Hur kan man vara närvarande och deltagande med någon i en svår livssituation, och sedan vara lika närvarande inför nästa person som besöker mottagningen? Och nästa. Och sen gå hem och vara som vanligt vid middagsbordet?
Vi pratade strategier och verktyg, tillfällen där härbärgeringen fungerat fullt ut och andra tillfällen när nåt visst bitit sig kvar i minnet. För sånt händer. Också. Om du klickar på länken nedan så kan du se resultatet.
Det roliga är att denna kortfilm ”Slow waves”, vann förstapriset!  Bland 800 andra filmer och tillika min filmdebut som aktör på film. Se själv vad du tycker.

/Dan