Göteborgs relationsbyrå AB Dan 0707-348494

Människor emellan

– en blogg om hållbara relationer

Ensam är inte stark

Jaha, så nära relationer sänker stressen?

Jag har alltid sett stillhet och ensamhet som den ultimata vägen till stressfrihet. Gärna i djup meditation med sänkta axlar, tystnad, massor av ostörd tid och kanske lite valsång. Som trebarnsmamma och egenföretagare är detta tillstånd – hur ska jag säga – inte alltid så lätt att uppnå. Det kommer liksom alltid någon fotbollsträning, telefonmöte, tvätthängning, läxläsning, deadline eller pannkaksstekning emellan. Och när min egentid infinner sig, sådär runt 1.20 på natten, är meditation sällan min första tanke. Så jag dråsar i säng och vaknar upp till ännu en dag av hushållssysslor, jobb och en väldans massa familjerelationer att njuta av och vårda efter bästa förmåga. Ingen lotusställning i lotusställning på en strand idag heller. Men så ramlar jag av en slump över en artikel http://www.svd.se/narhet-ger-bast-vila-for-vara-hjarnor om psykologiprofessor James Coan och hans teorier om att den mänskliga hjärnan är som mest avstressad i nära relationer. När vi är tillsammans med våra närmaste så visar Joans studier att våra stresspåslag i hjärnan sjunker. Wow, tänker jag. Jag är ju jätterik på nära relationer som har barn, man och en stor kärleksfull familj runt mig varje dag. Tack James, jag känner mig redan mer avstressad.

easter-697751_640
Glad påsk – ta hand om varandra!